Latest posts

5 jele annak, hogy otthoni légkondicionálója meghibásodhat

101 Views 0 Liked

Mik a főbb jelei a légkondicionáló meghibásodásának?

Valójában nem olyan nehéz megmondani, mikor hibásodik meg a légkondicionáló. Jónéhányan észreveszik a jeleket, de általában az emberek azt hiszik, hogy csak az érzékeik csalnak. Így a legtöbb ember megvárja, amíg a légkondicionáló teljesen tönkre megy, mielőtt segítséget kérne. ‍

Az alábbiakban felvázolunk 5 jelet, amelyek arra utalnak, hogy otthonod légkondicionálója meghibásodott.

1. A légkondicionáló nem hűt eléggé

Előfordulhat, hogy a légkondicionáló egység nem hűt eléggé, még akkor sem, ha teljes erővel üzemel. Ez általában az egyik visszajelző jele annak, hogy a készülék javításra szorul. Ez azt jelentheti, hogy az egység kompresszora meghibásodott, vagy a töltőgázszint túl alacsony.

Képzett technikus segít azonosítani az okot, és kijavítani, mielőtt bármilyen további kárt okozna a készülékben.

2. Gyenge légáramlás a légkondicionáló egységből

Előfordulhat, hogy a készülék javításra szorul, ha gyenge levegőáramlást észlelünk a szellőzőnyílásokon. Ha azt észleli valaki, hogy egyes helyiségek hideg levegőt kapnak, míg mások nem, akkor a probléma a légcsatornában lehet, ami azt jelenti, hogy a készüléket meg kell javítani.

A probléma megoldása nem kerül olyan sokba, de az ebből eredő kár sokkal többe kerülhet.

3. Szivárgás vagy nedvesség a légkondicionáló körül

Ha nedvesség vagy szivárgás tapasztalható azon a területen, ahol a légkondicionáló található, az problémát jelezhet. A nedvesség vagy a szivárgás oka lehet a hűtőközeg szivárgása, ami komoly problémákat okozhat otthonában és családjában Előfordulhat, hogy az egység páralecsapódását elvezető lefolyócsövek eltörtek vagy eltömődtek.

Ez a probléma könnyen kezelhető, ezért azonnal foglalkozz vele, amint észreveszed.

4. Szag árad a légkondicionáló egységből

Ha furcsa vagy kellemetlen szagokat észlelsz, amikor a légkondicionálót bekapcsolod, az valószínűleg azt jelenti, hogy a légkondicionáló szigetelő vezetéke kiégett.

Ha dohos szagot észlelsz, az valószínűleg azt jelenti, hogy penészgomba nőtt a légkondicionáló belsejében, amelyet azonnal el kell távolítani, hogy elkerüljük a klímaegység helyrehozhatatlan károsodását.

5. A légkondicionáló furcsa/eltérő hangot ad

Ha furcsa hangokat hall a légkondicionálóból, az azt jelenti, hogy valahol probléma van. A légkondicionálóból származó csikorgó, nyikorgó vagy reszelő hangok arra utalhatnak, hogy meg kell javítani az egész klímaberendezést, mert valami komoly probléma van az egységgel.

Ha elmulasztja szervizelni az egységet, amint bármilyen furcsa hangot észlel, végül teljes meghibásodáshoz vezethet, aminek javítása vagy cseréje sokkal többe kerül.

Posted in:

Leave a comment

Log in to post comments